Przepis
- 750 g mascarpone
- 2 opakowania herbatników pełnoziarnistych maślanych
- 3 szt batonów Lion
- puszka masy kajmakowej ( 400g)
- 650 g śmietany kremówki 36% ( ja dałam 30% i dlatego dodałam dwa opakowania śmietan-fix)
- 4 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki cukru pudru
- 50 g czekolady deserowej (ja dałam 100 g)
PRZYGOTOWANIE:
Blaszkę o wym.26x31 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę kajmakową przykryć kolejną warstwą herbatników. 150 g śmietany kremówki ubić z 4 łyżkami cukru pudru, dodać do lekko zmiksowanego serka mascarpone i dokładnie wszystko zmiksować ale krótko. Dodać pokrojone w kostkę batoniki i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki przykryć ostatnią warstwą herbatników. 500 g śmietany ubić z 2 łyżeczkami cukru pudru. Wyłożyć na herbatniki. Na wierzch posypać tartą czekoladą. Schłodzić kilka godzin w lodówce a najlepiej przez całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz